DIY-recept-arnica-balsem handgemaakteskincare

DIY recept arnica balsem

DIY recept arnica balsem

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Smelt de was: Gebruik een dubbele boiler om de was te smelten. Plaats een kleine pan bovenop een pan met kokend water. Voeg de bijenwas toe aan de kleine pan en laat het volledig smelten.

  2. Voeg de amandelolie toe: Nadat de was gesmolten is, voeg je de amandelolie toe aan dezelfde pan. Roer het mengsel goed door.

  3. Voeg pepermuntolie toe: Voeg 10 druppels pepermuntolie toe aan het mengsel voor geur en extra voordelen. Roer goed door om de olie gelijkmatig te verdelen.

  4. Voeg arnica-extract toe: Als je arnica-extract wilt toevoegen voor ontstekingsremmende eigenschappen, voeg dan 5 milliliter arnica-extract toe aan het mengsel. Roer goed door om het extract gelijkmatig te verdelen.

  5. Giet in containers: Nadat alle ingrediënten goed gemengd zijn, giet je het mengsel in geschikte containers. Geschikte containers zijn kleine potjes of lippenbalsemcontainers die je online of in winkels voor schoonheidsproducten kunt vinden.

  6. Laat afkoelen: Laat de balsem afkoelen bij kamertemperatuur of zet het in de koelkast om het uitharden te versnellen.

  7. Gebruik: Nadat de balsem volledig is uitgehard, gebruik je het door een kleine hoeveelheid op de gewenste plek aan te brengen. Deze balsem is geschikt voor de behandeling van droge huid, roodheid, irritatie en ontstekingen, met de verfrissende geur van pepermuntolie.

Zorg ervoor dat je de balsem bewaart in luchtdichte containers en uit de buurt van direct zonlicht om de stabiliteit te behouden. Pas de hoeveelheid pepermuntolie, arnica-extract en amandelolie naar smaak en behoefte aan, en houd rekening met eventuele gevoeligheden voor deze ingrediënten.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.