DIY recepten gecombineerde huid handgemaakteskincare

DIY recepten gecombineerde huid

DIY recepten gecombineerde huid

Natuurlijke en zelfgemaakte verzorgingsproducten kunnen een geweldige manier zijn om de gezondheid en het uiterlijk van de gecombineerde huid te verbeteren. Hieronder vindt u een routine met DIY-verzorgingsrecepten die geschikt zijn voor de gecombineerde huid:

Stap 1: Reinigen

  • Meng 1 eetlepel honing met 1 eetlepel aloë vera gel en breng aan op het gezicht. Masseer zachtjes in cirkelvormige bewegingen en spoel af met warm water. Honing is antibacterieel en helpt onzuiverheden te verminderen, terwijl aloë vera kalmeert en hydrateert.

Stap 2: Scrubben

  • Meng 1 eetlepel fijne suiker met 1 eetlepel olijfolie en breng aan op het gezicht. Masseer zachtjes in cirkelvormige bewegingen en spoel af met warm water. Suiker scrubt dode huidcellen weg en olijfolie hydrateert en verzacht.

Stap 3: Tonen

  • Meng 1 eetlepel groene thee met 1 eetlepel appelciderazijn en 2 eetlepels water. Breng aan op het gezicht met een wattenschijfje. Groene thee is rijk aan antioxidanten en kalmeert de huid, terwijl appelciderazijn de pH-balans herstelt en helpt bij het bestrijden van acne.

Stap 4: Behandelen

  • Meng 1 eetlepel rauwe honing met 1/2 theelepel kurkuma en breng aan op het gezicht. Laat 10-15 minuten intrekken en spoel af met warm water. Honing heeft antibacteriële eigenschappen en kurkuma vermindert ontstekingen en verheldert de huid.

Stap 5: Hydrateren

  • Meng 1 eetlepel shea boter met 1/2 theelepel jojoba olie en breng aan op het gezicht. Masseer zachtjes in de huid. Shea boter hydrateert en voedt de huid, terwijl jojoba olie de olieproductie reguleert en poriën ontstopt.

Deze DIY-routine is geschikt voor de gecombineerde huid en kan worden aangepast aan uw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om te onthouden dat consistentie de sleutel is tot een gezonde en stralende huid.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.