DIY recept gezichtsmoisturizer handgemaakteskincare

DIY recept gezichtsmoisturizer lavendel nr 1.

DIY recept gezichtsmoisturizer lavendel nr 1.

Ingrediënten:

 1. Jojoba-olie: 30 milliliter
 2. Sheaboter: 15 gram
 3. Lavendelolie: 5-10 druppels, naar smaak
 4. Vitamine E-olie: 5 milliliter (optioneel, als natuurlijk conserveermiddel)

Instructies:

 1. Smelt de sheaboter: Plaats de sheaboter in een hittebestendige kom en smelt deze au bain-marie (in een kom boven een pan met kokend water). Roer af en toe tot het gesmolten is.

 2. Voeg jojoba-olie toe: Haal de kom van het vuur en voeg de jojoba-olie toe aan het gesmolten sheaboter. Roer goed door tot alles goed gemengd is.

 3. Voeg lavendelolie toe: Voeg 5-10 druppels lavendelolie toe aan het mengsel en roer goed door. Pas de hoeveelheid naar smaak aan.

 4. Voeg vitamine E-olie toe (optioneel): Als je vitamine E-olie gebruikt, voeg het dan nu toe aan het mengsel en roer goed door.

 5. Laat het mengsel afkoelen: Laat het mengsel een beetje afkoelen voordat je het in de containers giet.

 6. Giet in containers: Giet het mengsel in schone en luchtdichte containers. Laat het afkoelen tot het volledig gestold is.

 7. Gebruik: Breng de zelfgemaakte moisturizer aan op een schone huid zoals nodig. Masseer zachtjes in tot het volledig is opgenomen.

Bewaar de zelfgemaakte moisturizer op een koele, droge plaats en gebruik het binnen een paar maanden om versheid te behouden. Voer ook een patchtest uit voordat je het op je gezicht aanbrengt om eventuele allergische reacties te voorkomen. Veel plezier met het maken en gebruiken van je zelfgemaakte moisturizer!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.