DIY-recept-hydraterende-lipbalsem-met-lavendelolie handgemaakteskincare

DIY recept hydraterende lipbalsem met lavendelolie

DIY recept hydraterende lipbalsem met lavendelolie

Ingrediënten:

Instructies:

  1. Smelt de bijenwas, kokosolie en sheaboter: Plaats de bijenwas, kokosolie en sheaboter in een hittebestendige kom of glazen pot. Smelt de ingrediënten au bain-marie door de kom in een pan met een beetje water op laag vuur te plaatsen. Roer regelmatig totdat alles volledig gesmolten en goed gemengd is.

  2. Voeg lavendelolie toe: Haal het mengsel van het vuur en voeg 5-10 druppels lavendel etherische olie toe, afhankelijk van hoe sterk je de geur wilt hebben. Roer goed om de olie gelijkmatig te verdelen.

  3. Giet in containers: Giet het gesmolten mengsel voorzichtig in kleine lippenbalsempotjes of -buizen. Wees voorzichtig, want het mengsel kan heet zijn. Laat de lipbalsem volledig afkoelen en stollen voordat je de containers sluit.

  4. Laat het uitharden: Laat de lipbalsem enkele uren tot een nacht uitharden voordat je het gebruikt. Zodra het volledig is uitgehard, kun je de lipbalsem gebruiken zoals je wilt!

De toevoeging van lavendelolie zal een kalmerende en rustgevende dimensie toevoegen aan je zelfgemaakte lipbalsem, perfect voor het hydrateren van je lippen terwijl je geniet van de ontspannende geur van lavendel.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.