Bha handgemaakteskincare

Bha

Bha

BHA (Beta Hydroxy Acid) is een veelgebruikt ingrediënt in gezichtsverzorgingsproducten en wordt vaak gebruikt in combinatie met AHA (Alpha Hydroxy Acid). BHA is een exfoliant die effectief werkt tegen acne, mee-eters en andere onzuiverheden op de huid.

BHA werkt door diep in de poriën van de huid te dringen en daar de opgebouwde oliën en vuil te verwijderen. Dit komt omdat BHA oplost in olie, in tegenstelling tot AHA die oplost in water. Hierdoor is BHA vooral geschikt voor mensen met een vette huid, maar kan het ook voor andere huidtypen geschikt zijn.

BHA is ook bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het zeer geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. BHA kan helpen om roodheid, ontstekingen en irritatie te verminderen.

Een ander voordeel van BHA is dat het de productie van collageen stimuleert. Collageen is een eiwit dat van nature in onze huid aanwezig is en zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van onze huid. Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af, waardoor onze huid slapper en minder elastisch wordt. Door het stimuleren van de productie van collageen kan BHA helpen om deze tekenen van veroudering tegen te gaan.

BHA kan op verschillende manieren worden gebruikt in gezichtsverzorgingsproducten. Het kan worden toegevoegd aan een toner, serum of crème. Als je voor het eerst BHA gebruikt, is het belangrijk om te beginnen met een lage concentratie en het gebruik langzaam op te bouwen. Dit komt omdat BHA de huid kan uitdrogen en irriteren als het te veel wordt gebruikt.

Concluderend is BHA een zeer effectief ingrediënt in gezichtsverzorging en kan het helpen om acne, mee-eters en andere onzuiverheden te verminderen. Het heeft ook ontstekingsremmende en anti-verouderingsvoordelen. Als je overweegt om BHA toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine, is het belangrijk om te beginnen met een lage concentratie en het gebruik langzaam op te bouwen. Raadpleeg bij twijfel altijd een dermatoloog.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.